Aparat, invertor sudura MIG MMA 200A electrozi sarma flux fara gaz (PM1103)
Specificatii tehnice
· Model: PM-IMGT-220L
· sursa de alimentare: 230 V / 50 Hz
· Consum de energie MIG / MAG / MMA / LIFT-TIG: 8,3 kVA
· metode de sudare: MIG/MAG/FCAW/MMA(electrod)/TIG
· Gama de curent de sudura MIG / MAG: 8 - 200A
· Gama de curent de sudura TIG/MMA: 8 - 200A
· ciclu de funcționare curent de sudare 100%: (MIG / TIG / MMA - 200A)
· ciclu de funcționare curent de sudare 60%: (MIG / TIG / MMA - 155A)
· Diametre de sârmă suportate: 0.8 / 0.9 / 1.0 [mm]
· Diametre electrod suportate: 1.6mm - 4mm
· Bobine de sârmă suportate: max. până la 1 kg
· alimentator de sârmă: 2 - rolă (internă)
· clasa de izolație: F
· Clasa de protecție: IP21S
· Dimensiuni: 51 x 22 x 38 cm [lungime / latime / inaltime]
· greutate netto: 6 kg
Echipament
· Mandrină în vrac (-): 2 m
· Suport electrod MMA (+): 2 m
· Euro MIG / MAG paranteză: 2 m
· rola față-verso 0.8 / 0.9 [mm]
· manual de utilizare PL
· duze: 0.8 / 0.9 / 1.0 [mm]
· sârmă de auto-ecranare "Flux" 0.8 mm / 0.45 lbs
· mască de sudură
· ciocan cu perie
Funcționalitate
Datorită designului său, mașina de sudură Migomat Powermat PM-IMGT-220L va fi utilizată atât în atelierele de acasă și în gospodării, cât și în aplicații mai profesionale, cum ar fi munca pe teren și toate tipurile de lucrări de reparații în interiorul clădirilor.
Migomat de la Powermat este un dispozitiv cu o gamă largă de aplicații, conceput ca o sursă de alimentare invertor care permite sudarea cu sârmă consumabile într-un scut de gaz MIG / MAG sau sârmă de auto-ecranare FCAW (după schimbarea polarității), sudarea cu electrod mma strat, precum și metoda TIG Lift (acest lucru necesită achiziționarea unei torțe suplimentare de sudură TIG Lift)
Electronica dispozitivului se bazează pe tranzistoare IGBT, care combină avantajele a două tipuri de tranzistori: ușurința de control al tranzistoarelor cu efect de câmp și tensiunea ridicată de avarie și viteza de comutare a tranzistorilor bipolari. Curentul de sudare este foarte stabil, ceea ce garantează o sudură perfectă. Datorită tehnologiei IGBT, dispozitivul este ușor și compact.
Sudură
Reglarea parametrilor de sudare se efectuează fără pas (fără probleme), curentul maxim de sudare depinde de grosimea firului / electrodului utilizat, tensiunea de sudare, precum și viteza de alimentare a firului în cazul metodei MIG / MAG / FCAW. Alimentatorul cu două role funcționează cu sârmă cu un diametru de 0,8 / 0,9 / 1,0 mm.
Eficienta ridicata a masinii de sudura permite sudarea cu curent 200A (pentru MIG / MAG / FCAW / TIG / MMA), in ciclu de functionare de 60%. Comutatorul termic va opri dispozitivul dacă ciclul de funcționare admis pentru un anumit curent de sudare este depășit, împiedicând astfel supraîncălzirea mașinii de sudură.
Parametrii actuali ai dispozitivului în timpul sudării sunt afișați pe un ecran clar. Manipulatorii convenabili și foarte lizibili vă permit să schimbați parametrii de sudare chiar și cu mănuși pornite.
Capacități de sudare cu PM-IMG-200L
Sudare MIG/MAG
Sudarea MIG/MAG este unul dintre cele mai frecvent utilizate procese de sudare. Dar ce anume este în spatele ei? Totul depinde de alegerea de potrivire a gazelor de protecție și a lianților, până la proprietățile diferitelor tipuri de arce de sudură.
Mig / MAG de sudare este, de asemenea, menționată ca sudare cu arc electric de gaze de ecranare (MSG) metale și este o metodă de ecranare gaz de ecranare de sudare. Acestea includ toate procesele de sudare cu arc electric în care gazele de protecție sunt utilizate pentru a preveni contactul nedorit al piscinei de sudură cu oxigenul din aerul înconjurător.
Sudarea MIG/MAG implică de fapt două procese de sudare diferite: sudarea MIG este sudarea cu gaz inert ecranat. Această metodă utilizează gaze inerte, adică gaze nereactive, cum ar fi argonul, heliul sau amestecurile acestora. Sudarea MAG este sudarea în scutul gazelor active. Aici, pe lângă argon, se utilizează gaze active, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2) sau oxigenul (O2). De asemenea, este posibil să se utilizeze CO2 pur ca gaz de protecție pentru piscina de sudură.
Unde se utilizează această metodă de sudare?
Procesele de sudare MIG/MAG pot fi utilizate extrem de versatil. Acestea sunt utilizate, printre altele, în industria prelucrării metalelor, în construcția de structuri și rezervoare metalice, construcții navale și în industria auto. Procesele MIG/MAG permit sudarea componentelor din diferite materiale, grosimi și geometrii. Sudarea MIG este potrivită în special pentru metalele neferoase: aluminiu, magneziu, cupru și titan. Metoda MAG este utilizată în principal pentru sudarea oțelurilor nealiate, slab aliate și înalt aliate.
Avantajele sudării MIG/MAG:
eficiență ridicată de topire,
fără zgură,
aprinderea ușoară a arcului de sudură,
o bună adecvare pentru sudarea mecanizată și automatizată,
viteză mare de sudare cu o bună calitate de sudură,
o bună adecvare a utilizării în poziții forțate și dificile;
costul scăzut al lianților.
Sudare MMA
Sudarea cu arc electric cu un electrod stick este, de asemenea, numit MMA (sudare manuală cu arc electric) și este cea mai veche și cea mai universală metodă de sudare cu arc electric.
Metoda MMA utilizează un electrod acoperit, care constă dintr-un miez metalic acoperit cu un strat comprimat. Un arc electric este produs între capătul electrodului și materialul care urmează să fie sudat. Aprinderea cu arc electric este de natură de contact prin atingerea capătului electrodului la materialul sudat. Electrodul se topește și picăturile de electrozi metalici topiți sunt transferate prin arc în piscina lichidă de metal sudat, formând o sudură după răcire. Sudor aduce electrodul ca se topește în piesa de prelucrat pentru a menține o lungime de arc constantă în timp ce se deplasează capătul său de topire de-a lungul liniei de sudare. Stratul de topire al electrodului emite gaze care protejează metalul lichid de influența atmosferei și apoi solidifică și formează zgură pe suprafața iazului, ceea ce protejează metalul de sudură solidificant de influența mediului. Când electrodul este îndepărtat de piesa de prelucrat, arcul electric se oprește și procesul de sudare este oprit. După așezarea unei cusături, zgura trebuie îndepărtată mecanic.
Principala diferență față de alte metode de sudare este că în metoda MMA electodul este scurtat. În metodele TIG și MIG/MAG, lungimea electrodului rămâne neschimbată în orice moment, iar distanța dintre mâner și elementul sudat este constantă în orice moment. În metoda MMA, în scopul de a menține o distanță constantă între electrod și piscina de sudură, suportul de electrod trebuie să fie mutat în mod constant spre piesa sudată, ceea ce face ca abilitățile sudorului să joace un rol special.
Sudură TIG
Sudarea TIG este o metodă care permite obținerea sudurilor de cea mai înaltă calitate. Arcul de sudură strălucește între electrodul de wolfram rezistent la căldură, nefuzibil și partea sudată. Gazul inert, de la care metoda își ia numele, creează o atmosferă anaerobă și previne reacțiile chimice ale bazinului de sudură lichid. Rezultatul este suduri netede, uniforme și fără porozitate. Liantul este furnizat manual sau de la un alimentator de sârmă.
Sudarea TIG este posibilă pentru toate metalele sudabile. Cea mai mare gamă de aplicații sunt oțelurile inoxidabile și metalele neferoase, cum ar fi aluminiul, cuprul și alama. TIG este utilizat în principal pentru a efectua stratul radicular al unei suduri, deoarece sudurile sunt curate și poroase și, astfel, rezistă bine la sarcini dinamice.
Gaz de protecție inert
Pentru sudarea TIG, se utilizează gaz inert (non-reactiv). Atmosfera gazoasă are o funcție de protecție – previne reacțiile chimice cu piscina de sudură lichidă și materialul fierbinte. Acest lucru garantează suduri de înaltă calitate.
Gazele rare, cum ar fi heliul, argonul sau amestecurile lor, sunt utilizate ca gaze de protecție. Argonul este cel mai frecvent utilizat: optimizează proprietățile de aprindere și asigură un arc de sudură deosebit de stabil. Heliul disipează căldura mai bine decât argonul, oferind astfel o fuziune profundă și largă.
Electrodul de wolfram este inima de sudare TIG. Wolframul are un punct de topire de 3380 de grade Celsius, care este cea mai mare valoare dintre toate metalele pure din tabelul periodic. Datorită acestui fapt, electrodul nu se topește, în timp ce arcul de sudură pe care îl produce încălzește și lichefiază materialul.
Aprindere de înaltă frecvență
O caracteristică specială a sudării TIG este posibilitatea aprinderii fără contact a arcului de sudură. Impulsurile rapide și succesive de înaltă tensiune permit transferul scânteilor pe piesa de prelucrat și stabilizarea arcului de sudură. Pentru sudor, aprindere de înaltă frecvență este extrem de ușor de operat. Electrodul nu poate adera la elementul sudat și nu se formează incluziuni de tungsten în sudură.